Veel mensen die in een scheiding of de nasleep ervan zitten, proberen het in hun eentje op te lossen. In de praktijk valt dit bitter tegen. Ze komen er vaak niet uit, dat leidt tot allerlei problemen en frustraties. “Durf hulp te vragen”, is het advies van Renata Vermeulen van 1Door Mediation & Coaching. “In het belang van het kind!” Hoe fijn is het als je terecht kunt bij iemand met jarenlange ervaring die je kan helpen met zakelijke en juridische vraagstukken en tevens een coachprogramma op maat aanbiedt dat zich in de praktijk heeft bewezen. ‘Succesvol scheiden, uit liefde voor je kind.’ De slogan laat aan duidelijkheid niets te wensen over. Als mediator regelt Renata de scheiding van A tot Z, zodat er geen wrevel blijft hangen. Eerlijke afspraken vormen het uitgangspunt. Zo voorkom je ruzie over onduidelijkheden.

Ouderschapscoach
Als ouderschapscoach kan ze ook veel betekenen. Tijdens en na de scheiding zorgt ze voor begeleiding om de andere ouder met neutrale emoties tegemoet te kunnen treden. “Ik leer te communiceren, want communicatie is meestal de sleutel. Daardoor krijg je bij de ander voor elkaar wat jij wilt in het belang van de kinderen, zonder dat je de ander in het harnas jaagt.” Geen conflicten meer zonder het gevoel te hebben dat jij altijd degene bent die water bij de wijn moet doen. Dit coachtraject volg je onafhankelijk van de andere ouder. “Het is mijn passie om te zorgen dat jouw kind zijn of haar leven kan delen met beide ouders, van beide ouders mag en kan houden en niet ongemerkt in een loyaliteitsconflict wordt gedreven.” Daarnaast heeft Renata oog en begrip voor de problemen waar jezelf mee zit. “Samen netjes uit elkaar, met de beste zorg voor je kinderen. Dat is altijd het doel. Als coach leer ik je de signalen herkennen die jouw kinderen in hun leeftijdscategorie afgeven. Je leert omgaan met het gegeven dat de kinderen op twee plekken ‘thuis’ zijn en opgevoed worden.”

Als het echt niet samen gaat
Hoe mooi de intenties ook zijn om nog samen ouders te blijven, soms lukt dat echt niet. Er is teveel gebeurd, teveel vertrouwen beschaamd, teveel beschadigd. Renata kan je helpen om los te komen van je ex, zodat je er weer helemaal kunt zijn voor jezelf en je kinderen. Zij begeleidt je bij het invulling geven aan parallel ouderschap, zonder verbonden te blijven aan elkaar en zonder dat dit de kinderen hoeft te schaden.

Samengesteld gezin
Renata kan ook behulpzaam zijn bij problemen in een samengesteld gezin. Want ook daar liggen problemen op de loer. Hoe ga je daar mee om? Een samengesteld gezin kent haar eigen dynamieken, het leidt regelmatig tot strubbelingen. Met kennis en vaardigheden kan er weer rust en harmonie worden gecreëerd. “Ik geef tips en adviezen en zorg voor begeleiding. Blijf niet in je eentje worstelen, maar gun jezelf een goede coach.”

De werkwijze van 1Door Mediation & Coaching is heel persoonlijk en betrokken, Renata is altijd bereikbaar voor vragen en ondersteuning. Neem vrijblijvend contact met haar op. Tijdens een kosteloos oriënterend gesprek wordt inzichtelijk wat ze voor jou kan betekenen.

1Door Mediation & Coaching
F.B. Deurvorststraat 43
7071 BG Ulft
T    0315 727125
M  06 41177954
E    info@1door.nl
I     www.1door.nl

Klik hier om jouw puzzel in te sturen