De toonaangevende Achterhoekse sociale onderneming is in 2012 ontstaan uit de gemachiniseerde onderhoudsploeg van Wedeo en werkt voor gemeenten, zorg- en non-profitinstellingen, woningcorperaties, recreatieparken en bedrijven. “We verzorgen werkzaamheden als snoeien, bladruimen, maaien, het opruimen van zwerfvuil, onkruidbestrijding en gladheidbestrijding”, vertelt Jan van Ulst. “Met een zeer modern machinepark onderhouden en reinigen we parken, terreinen en gras. Ook verrichten onze 120 medewerkers handmatig onderhoud en het onderhoud van kunstgrasvelden. Ons bedrijf richt zich op duurzame inzetbaarheid van mensen met een arbeidsbeperking. Zij volgen opleidingen bij ons en werken onder begeleiding van een vakbekwaam meewerkend voorman. Daarbij krijgen ze veel ruimte. Samen zorgen we voor de invulling én uitvoering van de SROI en ontzorgen daarmee organisaties.”

Bouwen aan organisaties
Toen Twentenaar Jan van Ulst in 2013 gevraagd werd voor de functie van directeur twijfelde hij geen moment. Natuur loopt als een rode draad door zijn leven. “Als kind was ik altijd al in de natuur te vinden. Mijn opa zat in de bosbouw en veenderij en ik heb zelf altijd gewerkt in het groen. Ik kwam uit een horecafamilie, maar daar lag mijn passie niet. Ik wilde dynamiek, aan iets bouwen. Twintig jaar lang had ik een eigen bedrijf in de bosbouw, dat helaas failliet is gegaan. Ik had grenzeloos vertrouwen in mensen, ook op financieel vlak. Hiervan heb ik veel geleerd, het heeft me sterker en zakelijker gemaakt. Ik besloot op detacheringsbasis weer aan organisaties te bouwen, maar had altijd de ambitie opnieuw te beginnen. Bij De Groenmakers bepaal ik nu samen met de andere aandeelhouders de richting. Sinds de oprichting groeien we en laten we mooie resultaten zien. Groei is mooi, maar we zijn wel een sociale onderneming. Geld is voor ons een middel en geen doel. Ik kan absoluut mijn ziel en zaligheid kwijt in het bedrijf. Ik ben gestruikeld, weer opgestaan en op eigen kracht en met passie wat moois opgebouwd. Daar ben ik best trots op!”

Werken met bezieling
De Groenmakers levert het bewijs dat het werken met mensen met een arbeidsbeperking winst oplevert voor beide partijen. Het werken bij een sociale onderneming is iets wat Jan belangrijk vindt en graag doet. “Iedereen heeft wel iemand om zich heen die extra zorg nodig heeft. Er zijn altijd mensen nodig die opstaan en zorgen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het is niet alleen leuk, bedrijven hebben er ook baat bij. Organisaties worden sterker als ze mensen in dienst nemen met een afstand. Het is een extra stimulans. Ze zijn er altijd, zijn heel loyaal, melden zich niet snel ziek en doen hun werk met bezieling. Hiermee geven ze een signaal af aan anderen. Bovendien is het goed voor de teambuilding. Het is ontzettend mooi om te zien wat mensen kunnen en een stralende glimlach op gezichten te zien verschijnen. Daarom ben ik ook ambassadeur van de 100.000 banendoelstelling en zijn we partner van de Normaalste zaak, een groeiend netwerk van MKB-ondernemers én grote werkgevers. Samen bouwen we aan een inclusieve arbeidsmarkt. Het is zo belangrijk mensen de kans te geven te groeien.”

Werk is hobby
Natuurmens Jan woont in de bossen in Twente met veel rust en ruimte. Ook in zijn vrije tijd is hij regelmatig in de natuur te vinden. “Samen met mijn gezin ga ik vaak weg met onze eigen zeilboot en we houden van skiën, wandelen en golfen. Ook ben ik een groot voetbalfan. FC Twente is mijn club en ik mis als het kan geen enkele thuiswedstrijd. Een mooie aanvulling op mijn werk is het directeurschap van het Kulturhus, een gemeenschapshuis in mijn geboortedorp Westerhaar-Vriezenveensewijk dat een belangrijke sociale functie heeft. Ja, mijn werk en hobby lopen absoluut door elkaar heen.”
Tekst Jessica Schutten | Foto’s Roeban Kuiper