BoerenHummeltjes staat onder leiding van Daphne Teunissen. Na het behalen van de nodige pedagogische opleidingen startte ze als leidinggevende binnen de kinderopvang. Maar al snel kwam ze erachter wat de meerwaarde van de boerderij is geweest voor haar toen ze klein was. Tijd om haar droom te verwezenlijken, dacht ze. Zo startte ze kinderopvang BoerenHummeltjes in oktober 2017 op de boerderij van haar ouders die er een melkveebedrijf runnen. “Het is in mijn ogen de ideale plek voor kinderen om zich optimaal te ontwikkelen”. De agrarische omgeving sluit aan bij de belevingswereld van baby’s en peuters. De bezoekjes aan de koeien, kalfjes en de verzorging van onze eigen dieren en moestuin hebben een grote meerwaarde. Niet alleen voor de sociale ontwikkeling, maar ook het spelenderwijs verantwoordlijkheden meegeven. Uit onderzoeken blijkt ook dat kinderen die regelmatig in contact komen met natuur en natuurlijke elementen zich gezonder en evenwichtiger ontwikkelen. “Dus veel naar buiten en op onderzoek gaan, want er is elke dag veel te beleven. Er bestaat bij BoerenHummeltjes dan ook geen slecht weer, alleen slechte kleding.  Voor ons is het iedere dag een feestje om de kinderen te laten genieten op de boerderij”, zegt Daphne.

 BoerenHummeltjes biedt kwalitatief hoogwaardige kinderopvang in een groene omgeving met ruimte, rust en respect zodat de kinderen veilig spelend kunnen leren. Een gerust gevoel voor ouders die hun meest kostbare bezit graag in vertrouwde handen geven. De maximale capaciteit van twaalf kinderen was al snel bereikt. “Wij willen graag meer kinderen en mensen mee laten genieten van de boerderij, vandaar dat wij onze toekomstplannen naar voren hebben gehaald.” Sinds half juli zijn er twaalf extra plekken in een tijdelijke huisvesting. “Er zijn nu twee groepen, de koetjes en de schaapjes. Wij werken kindvolgend dat betekent dat wij kijken naar de behoeften van de kinderen en hierop inspelen. Op deze manier kunnen wij kinderen beter begeleiden in hun ontwikkeling.” Door de huiselijke sfeer en de vaste gezichten van de pedagogisch professionals kunnen kinderen zich veilig en thuis voelen. “Wanneer jij je thuis en veilig voelt, kun jij je ook openstellen voor ontwikkeling. Wij willen het verschil maken voor de kinderen, vandaar dat wij hier grote waarde aan hechten.”

 De kinderen hebben dagelijks contact met de boer of boerin en dat vinden ze prachtig. Want wat is er nu mooier om de boer te mogen helpen bij het voeren van de koeien of bij de geboorte van een kalfje aanwezig te zijn. Dit is dan ook het eerste wat ze vertellen aan hun ouders als ze worden opgehaald. Maar ook het aaien van de konijnen, picknicken in het vers gemaaide gras en natuurlijk het proces van zaadje tot het opeten van de tomaatjes uit de eigen moestuin. “Wat een mooie plek voor een kinderopvang.

Voor meer informatie of aanmelding, neem gerust contact met ons op.

BoerenHummeltjes 
Nicolaasweg 10
7025 DL Halle
06 489 184 90
info@boerenhummeltjes.nlwww.boerenhummeltjes.nl

Klik hier om jouw puzzel in te sturen