De definitie van een escaperoom?
Er is geen algemene definitie van het begrip escaperoom. In een escape room kun je je dus letterlijk op laten sluiten, de deur gaat op slot en jij moet (samen met anderen) zo snel mogelijk uit de kamer ontsnappen. Meestal is dit binnen 60 minuten. Uiteraard kun je eenmaal binnen gebruik maken van cryptische aanwijzingen, die je stapje voor stapje richting de uiteindelijke sleutel helpen om de deur van binnenuit te kunnen open.

De uitdaging van een escape room
Uit een escape room komen is veelal nog een hele uitdaging. Een escape room vraagt je om puzzels op te lossen en aanwijzingen op te volgen of verbanden te zien. Des te beter je daarin slaagt, des te meer progressie je boekt en des te dichter je bij de uiteindelijke ontsnapping komt. Je beleeft emoties als angst, stress, blijdschap, verslagenheid en euforie, binnen een erg kort tijdsbestek. Eenmaal binnen is het knop om en een hele andere wereld beleven. Je gaat door een emotionele achtbaan, waarbij het bovendien de kunst is om zo goed mogelijk samen te werken met de mensen om je heen. Dit kunnen vrienden zijn, maar ook collega’s of familie. Het is namelijk aan te raden om de escape room in te gaan met mensen die elkaar aanvullen. Want samenwerken is in elke escape room een vereiste wil je er op tijd uitkomen!

Het uitje dat verder gaat
Eenmaal de escape room gedaan is het bij veel uitbaters niet meteen klaar. Er zijn verschillende escape rooms die hun service ook steeds verder uitbreiden: bij veel nieuwe escape rooms zit catering, groepsfotografie of bijvoorbeeld kleine cadeautjes die worden achtergelaten in de kamer en die de gasten mee kunnen nemen. Escape rooms zijn allang niet meer de kamers zoals ze in het begin waren. Ze ontwikkelen zich tot steeds creatievere dagjes uit.

In de buurt
Ook in de Achterhoek en nabije omgeving zijn er meerdere escape rooms te vinden. Sommige zijn helemaal op een specifiek thema toegespitst en dat zorgt voor een extra dimensie en intensievere beleving. Op de website www.escaperoomsnederland.nl vind je een overzicht van alle escape rooms, maar op de pagina hiernaast zijn een aantal Achterhoekse escape rooms die zichzelf aan je voorstellen. Ben je op zoek naar een leuke uitdaging met vrienden of wil je samen met je vriend of vriendin nagaan hoe vindingrijk jullie eigenlijk zijn? Zorg dat je goed bestand bent tegen wat stress en probeer helder na te denken. Let the games begin!

 

Klik hier om jouw puzzel in te sturen