OMW Achterhoek staat voor Onderlinge Waarborg Maatschappij Achterhoek. Het is een zeer betrokken organisatie met een lange en rijke historie die teruggaat naar 1851. OWM Achterhoek is daardoor diep geworteld in de samenleving en kent de streek waar u woont. Anno 2020 is OWM Achterhoek een moderne verzekeraar, waar het coöperatieve gedachtegoed nog steeds overeind staat. Bij OWM Achterhoek kunnen particulieren, agrarische en zakelijke klanten terecht voor advies over verzekeringen en hypotheken.

Geen winstoogmerk
Vanwege de coöperatieve grondgedachte wordt nog steeds zonder winstoogmerk gewerkt. Het zorgt voor aantrekkelijke tarieven en de leden delen zelfs in de winst. Dat betekent dat er jaarlijks ongeveer 10 procent van de brandpremie wordt teruggestort. “Samen en goed voor elkaar, dat zijn niet voor niets onze slogans”, vertellen Reinie Keijzer en Bob Doornweerd, die gezamenlijk de directie vormen van OWM Achterhoek. “We willen dichtbij onze klanten zitten en vinden lokale bereikbaarheid belangrijk. Dat is onze kracht. Maar natuurlijk is het ook mogelijk om zaken digitaal te regelen.” OWM Achterhoek betrekt naar verwachting begin 2022 een nieuw en duurzaam pand aan de Industriestraat 1 in Aalten, waarvan u bovenstaand een voorlopige impressie ziet. “ Van daaruit kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn en zijn we klaar voor de toekomst.”

Achterhoek Hypotheken
Voor verzekeringen en hypotheken krijgt u een helder advies en er is een uitgebreid aanbod van financiële producten, precies zoals u het wilt. Op het gebied van hypotheken is OWM Achterhoek in 2018 een samenwerking aangegaan met Lansink & Partners Financieel Advies uit Eibergen. Dit bevalt beide partijen zo goed dat er is afgesproken om de samenwerking voor onbepaalde tijd voort te zetten. Vanaf 2021 wordt dit gedaan onder een nieuwe naam: Achterhoek Hypotheken. De dienstverlening verandert daarbij niet. U krijgt een duidelijk en onafhankelijk financieel advies op basis van uw persoonlijke situatie en woonwensen.

Tegader
De term ‘tegader’ zal niet iedereen bekend in de oren klinken. Het is een oud-Nederlands woord voor ‘samen’, hét kenmerk van een Onderlinge. Als onderlinge verzekeraar staat OWM Achterhoek midden in de samenleving. Naast de genoemde winstdeling en sponsoring van lokale verenigingen steunt OWM Achterhoek jaarlijks maatschappelijke activiteiten. Niet door middel van een financiële bijdrage, maar door echt te helpen. Zo hielpen een aantal medewerkers bij de Voedselbank in Lichtenvoorde en voor ‘Er een potje van maken’, een dinerprogramma voor senioren, werden er kelners, een tafelvrouw en chauffeurs geregeld. In de actiemaand Tegader helpen medewerkers dit jaar met het schilderen van de nieuwe kapschuur van de kinderboerderij in Aalten. Kortom, goed voor elkaar!

Voor meer informatie: OWM Achterhoek Driessenshof 119 7121 XZ Aalten T 0543 472788 | E info@owmachterhoek.nl | I www.owmachterhoek.nl