Het programma wordt individueel aan uw wensen en mogelijkheden aangepast. Met als doel het verbeteren van bewegingsvaardigheden in alledaagse activiteiten. Het traject wordt begeleid door gespecialiseerde fysio- en ergotherapeuten, zodat alle facetten van de arm-handfunctie optimaal worden gezien. Het is zeer geschikt voor mensen met neurologische aandoeningen. U kunt hierbij denken aan een doorgemaakte beroerte, een zenuwletsel of een spierziekte (neuromusculaire aandoening).

Als u problemen ervaart in het gebruik van uw hand of handen kan een therapeut van Handencentrum Oost u altijd verder helpen met een goed advies. Daarnaast beschikken we bij Handencentrum Oost over tal van behandelmogelijkheden en vervaardigen wij spalken.

Onze therapeuten zijn deskundig op het gebied van handaandoeningen. Ze hebben kennis van anatomie, wondgenezing en herkennen complicaties bij herstel na een handletsel of operatie. Wij zijn goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden binnen de handchirurgie. Onderzoek wijst uit dat inzet van gespecialiseerde handtherapie en revalidatie terugkeer naar zelfstandigheid, werk, hobby en sport sneller of beter mogelijk wordt.

U kunt voor de volgende klachten terecht bij Handencentrum Oost:

  • Na een letsel of blessure van pols, hand of vinger bijvoorbeeld een breuk of een gewricht dat uit de kom is geweest.
  • Bij overbelastingsklachten
  • Pijn door gewrichtsslijtage door reuma of artrose
  • Revalidatie na een operatieve ingreep bijvoorbeeld na een ongeluk, ziekte van Dupuytren, carpaal tunnel syndroom
  • Pees/peesschedeontsteking, bijvoorbeeld triggerfinger of tenniselleboog
  • Zenuwbeknellingen bijvoorbeeld carpaal tunnelsyndroom
  • Bij chronische pijnklachten van de handen bijvoorbeeld CRPS type 1 (voorheen posttraumatische dystrofie).

Dus als u problemen ervaart aan uw  handen kunt u contact opnemen met Handencentrum Oost voor het maken van een afspraak waarin wij samen met u kijken naar de mogelijkheden voor het verbeteren van uw handfunctie.

Fabriekstraat 14
7005 AR Doetinchem
T    06 12909171
E    info@handencentrumoost.nl
I     www.handencentrumoost.nl