Benny en Gabrielle kunnen er nog om lachen. Ze hadden zelf nooit gedacht er ooit te gaan wonen. Toch kochten ze het Engelse landhuis aan de voet van de Montferlandse bossen in 2005. “We woonden destijds in Didam en wandelden regelmatig in Beek. We zagen dat er  een huis werd gebouwd, maar waren niet zo enthousiast.” Vijf jaar na de voltooiing van de woning, kwam het te koop. Het echtpaar Nusink had ondanks eerdere bedenkingen toch belangstelling. “We liepen er regelmatig langs tijdens onze wandeltochten en het begon toch te kriebelen.” Het huis was royaal en bood levensloopbestendig wonen en over de locatie waren ze helemaal enthousiast. Toch gingen ze niet over één nacht ijs. “We waren niet gewend om buitenaf te wonen. Daarom gingen we op verschillende tijdstippen waaronder ’s morgens vroeg en ’s nachts naar de plek om te ervaren hoe dat voelde.” Na enige tijd waren Benny en Gabriëlle overtuigd en kochten ze de woning. Van die beslissing hebben ze geen moment spijt gehad. “Integendeel. Hier heb je echt een vakantiegevoel. De rust, de ruimte en er valt altijd wat te zien. En het is beslist niet eenzaam. In zijn totaliteit geeft het een gevoel van vrijheid.”

Natuurschoon

Met aan alle zijden uitzicht over landerijen en de heuvelglooiing van het Bergherbos is de locatie uniek te noemen. Natuurschoon in overvloed. Er lopen reeën, hazen, fazanten en zelfs vossen. Ook uilen laten zich zien. “Dat is genieten, het geeft veel woongenot. ” Als de bomen in het voorjaar in bloei staan, ziet het er zelfs sprookjesachtig uit. De tuin is overigens traditioneel aangelegd met een diversiteit aan sierplanten en heesters, een rosarium, een moestuin, een boomgaard met 25 fruit- en notenbomen en een gazon. Het perceel van 15.000 vierkante meter wordt aan drie kanten omsloten door een fraaie beukenhaag. Naast de tuin en verschillende terrassen is er tevens een uitloopwei en een weiland. “Door de terrassen rondom kun je altijd in de zon zitten. De ondergaande zon is hier helemaal prachtig om te zien.” De entree heeft iets koninklijks. Bij aankomst openen de sierpoorten, het geeft toegang tot een fraaie rondgaande oprit bij het landhuis. De achterzijde van het onderkomen is robuust vormgegeven en heeft een bijzondere uitstraling door het royale balkon met balustrade en een verhoogd terras. Bij het landhuis bevindt zich een grote tuinschuur, een inloopstal en een driedubbele garage met complete verdieping in dezelfde stijl van de woning. Binnen is het ruim en licht. De hoge plafonds en de lichtinval geven een zeer ruimtelijk effect. Alle vertrekken hebben een schitterend uitzicht. Het pand biedt levensloopbestendig wonen met een slaapkamer op de begane grond. Benny en Gabriëlle willen wat kleiner wonen en hebben het huis daarom te koop gezet. “Niemand begrijpt het. Zo’n plek krijgen we waarschijnlijk nooit meer terug. Dat geeft wel een dubbel gevoel.”